Pstrąg tęczowy w sosie pieczarkowo-śmietanowym
Składniki:
W porcji dla dwojga:
#2 pstrągi tęczowe patroszone
#około 150g pieczarek
#śmietana 18%
#pieprz
#sól
#koper
#po 70g dowolnych warzyw gotowanych
Sposób przygotowania
Pstrąga
wypełniamy pokrojonymi w plasterki pieczarkami, posypujemy solą i
koprem. Resztę pieczarek podsmażamy na patelni aż będą miękkie. Śmietanę
mieszamy z pieprzem i solą oraz dosypujemy do niej podsmażone pieczarki
i dolewamy 3 łyżki wody. Mieszamy. Zalewamy pstrąga i pieczemy około 10
minut w 180° w termoobiegu.
Co sądzicie? Próbowaliście kiedyś podobnego?
Zachęcam do wypróbowania przepisu:)))
Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda, chętnie wykorzystam przepis
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńwygląda zdrowo i pysznie :)
OdpowiedzUsuńna prawdę jest bardzo zdrowy. polecam :)
UsuńWow wygląda przepysznie <3
OdpowiedzUsuńAle pyszności ;)
OdpowiedzUsuńale pyszności, muszę wypróbować ;)
OdpowiedzUsuńczekam na jakis przepisik wege :)))
OdpowiedzUsuńmniam!
jak pysznie i zdrowo!
OdpowiedzUsuńPychotka! :)
OdpowiedzUsuńJuż wiem co dzisiaj robię na obiad! :)
OdpowiedzUsuńzdecydowanie polecam! :)
UsuńCiekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńAle pyszności ;) mniammm
OdpowiedzUsuńuwielbiam sosy pieczarkowe i śmietankowe! chętnie bym wypróbowała:)
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam pstrąga. Ale wygląda super. :)
OdpowiedzUsuńale pyszności i do tego warzywka, mniam
OdpowiedzUsuńja z malym byśmy jedli, ale mój facet jakis taki wybredny :P
Mniam :) Trohe jest dużo zabawy z jedzeniem takiej rybki, ale jest pycha :) Zrobiłaś mi smaka na warzywa z patelni :)
OdpowiedzUsuńmusi byc pyszny!
OdpowiedzUsuńAle mi smaka zrobiłaś na tego pstrąga hahaha :D
OdpowiedzUsuńfenek-blog.blogspot.com
Świetnie wygląda *,*
OdpowiedzUsuń